Sistaminutentips om Tips och råd inför charterresor. Tips om billiga sistaminuten resor från Vingresor, Fritidsresor, Ving, GoStay, Detur, Solresor, Lion Alpin och Apollo mfl. Restresor och sistaminuten från Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter, Malmö Sturup mfl.

Tips och råd inför charterresor

Datum: 08.01.2009 | Kategori Resefakta

Att tänka på innan du köper en sistaminutenresa, restresa, paketresa eller charterresa:

Om du är tveksam att arrangören har ställt en resegaranti kan du kontrollera hos Kammarkollegiet, 08-700 08 00. Även om du bara köper själva flygbiljetten, så kallad flygstol, kan den omfattas av resegarantin.

Vilka krav ställer du på resans innehåll, på hotell och resmål? Researrangören ska kunna ge svar på frågor om resmålet och standarden på hotellet.

Om du anser att du inte har fått vad du har blivit lovad, klaga hos researrangörens representant på resmålet så fort som möjligt, så att arrangören har möjlighet att rätta till felet. Kan ni inte komma överens, tala med konsumentvägledningen i din kommun när du har kommit hem. Kan inte tvisten lösas där, kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden.

Kontrollera om du behöver en reseförsäkring eller om den ingår i hemförsäkringen. Kontrollera även om du behöver köpa till ett avbeställningsskydd eller om det ingår i hemförsäkringen. Avbeställningsskydd kan också ingå om du betalar med kreditkort eller betalkort.

Se till att ha med dig ett europeiskt sjukförsäkringskort för resor inom EU. Det skaffar du hos Försäkringskassan.

Som resenär är du skyldig att ha giltigt pass och visum. Researrangören ska informera dig om vad som krävs. Arrangören ska även informera om hälsobestämmelser, till exempel nödvändiga vaccineringar.

Tänk på att billiga flygbiljetter kan vara kopplade till olika förbehåll. Kontrollera noga vad som gäller. Går biljetterna att avboka, omboka eller överlåta?

Köpet av resan är bindande när researrangören skriftligen har bekräftat beställningen och resenären inom avtalad tid har betalat överenskommen anmälningsavgift. Kontrollera att bekräftelsen stämmer med din beställning.

Källa: Konsumentverket

Taggar:

Om restresor och sista-minuten resor i kategori: Resefakta


Sök efter fler restresor och sistaminuten-resor hos Ticket resor:

Gif banner 468x60


Sök efter fler restresor sista-minutenresor hos Vingresor:Andra sidor här på sistaminutentips.se som handlar om  Tips och råd inför charterresor och Resefakta: